Home SYSTEM INSOL > Insol krzem 100

 

      

 

  

 

 

SZYBKI START DO WYSOKICH PLONÓW

 

NISKA DAWKA, WYSOKA ODPORNOŚĆ

 

CHARAKTERYSTYKA NAWOZU:

INSOL Krzem 100 jest innowacyjnym nawozem dolistnym przeznaczonym do dokarmiania upraw rolniczych, sadowniczych i warzyw. Preparat zawiera w swoim składzie krzem (45 g krzemu w litrze), miedź, mangan oraz cynk w formach najefektywniej przyswajalnych przez rośliny. Stosowanie INSOL Krzem 100 zmniejsza skutki stresów związanych z niekorzystnymi warunkami uprawy takimi jak: przymrozki i niska temperatura, zasolenie gleby, gradobicie, nadmierne opady. Krzem wbudowany w ściany komórkowe roślin pozwala na efektywniejszą gospodarkę wodną w okresie suszy oraz wspomaga pobieranie fosforu z gleby, wpływając na prawidłowy rozwój systemu korzeniowego. Związki zawarte w INSOL Krzem 100 stymulują procesy życiowe roślin, a także wpływają pozytywnie na jakość i wielkość plonu. 

 

 

NALEŻY DO GRUPY:  PROTECT 

 

 

 

 

 

Skład chemiczny w % masowychUprawaTermin stosowaniaDawka nawozu i stężenia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krzem (Si) 3,7%

Miedź (Cu) 0,8%

Mangan (Mn) 0,8%

Cynk (Zn) 1,1%

zboża ozime

 Faza 3-6 liści  

 Początek fazy krzewienia do fazy 1 kolanka

 Od początku fazy liścia flagowego

1 l/ha

0,75 l/ha

0,75 l/ha; 0,2-0,5%

zboża jare  2 zabiegi od fazy 4 liści

1 l/ha; 0,3-0,5%

rzepak

 Faza 4-8 liści

 Rozwój pędów bocznych

 Pąkowanie do początku kwitnienia

1 l/ha

0,75 l/ha

0,75 l/ha; 0,2-0,5%

kukurydza  Faza 3-4 liści

1 l/ha; 0,3-0,5%

ziemniak  6 zabiegów od fazy zwierania międzyrzędzi, razem z zabiegami   fungicydowymi

0,5 l/ha; 0,2-0,3%

jabłoń, grusza

 Faza różowego/białego pąka

 Osiągnięcie przez owoc średnicy do 10 mm

1 l/ha

1 l/ha; 0,1-0,2%

czereśnia,   wiśnia

 Faza białego pąka

 Koniec kwitnienia

 Osiągnięcie przez owoce 60-70% typowej wielkości

 Początek dojrzewania owoców

1 l/ha

1 l/ha

1 l/ha

1 l/ha; 0,1-0,2%

śliwa, brzoskwinia, morela

 Faza białego pąka

 Koniec kwitnienia

 Osiągnięcie przez owoce 50-60% typowej wielkości

 Faza zaawansowanego wybarwiania owoców

1 l/ha

1 l/ha

1 l/ha

1 l/ha; 0,1-0,2%

truskawka

Pierwszy zabieg do fazy kwitnienia

2 kolejne zabiegi co 10-14 dni

1 l/ha

1 l/ha; 0,1-0,2%

pozostałe owoce jagodowe  4 zabiegi od początku zawiązywania owoców co 7-10 dni

0,5 l/ha; 0,05-0,1%

warzywa  2-3 zabiegi od fazy 4 liści razem z zabiegami fungicydowymi

1 l/ha; 0,2-0,3%

 

 

 

Zapoznaj się również z materiałami dedykowanymi dla Insol Krzem 100.

Poniżej do pobrania

 

Katalog produktowy dla upraw rolnych
do pobrania w formacie pdf